Home | Turnee & Events | Reviews & Stuff | Ambasadorii WSF in Romania: Nicol David & Borja Golan

Ambasadorii WSF in Romania: Nicol David & Borja Golan

WSF Ambassador Programme – proiect lansat in 2011 de Federatia Mondiala pentru a promova squash-ul a vizat, in turneul din mai 2015, prin ambasadorii sai Nicol David si Borja Golan, Serbia, Bulgaria, Romania, Croatia

WSF Ambassador Programme Romania
Pe langa campionii, binecunoscuti, Nicol David – malaezianca de 9 ani nr 1 mondial in topul feminin si Borja Golan, nr 12 in clasamentul PSA, din delegatia Federatiei Mondiale de Squash au mai facut parte Roy Gingell, unul din cei mai apreciati arbitri din lume – acreditat WSF (World Squash Federation) si Ronnie Vlassaks, antrenor si membru al departamentului de dezvoltare ESF (European Squash Federation).

WSF Ambassador Programme Romania - Borja Golan - Nicol David
Vineri, programul a inceput la Stejarii Country Club cu conferinta de presa unde reprezentanti ai publicatiilor sportive on/offline au fost bucurosi sa afle „secretul” succesului celor 2 sportivi. La conferinta a fost prezent si Dumitru Graur, directorul revistei lunare „Sport in Romania„.

Si cum cuvintele par in plus, iata prima parte a conferintei:

Urmareste si partea a doua a conferintei de presa

A urmat un meci distractiv intre Bogdan Stelea, caruia ii place squash-ul de cand juca in Spania, la Salamanca, si care recomanda acest sport pentru fotbalisti in special pentru portari, si Nicol David.
Apoi sesiunile de training si prezentari pentru arbitri, antrenori si jucatori au incheiat prima zi a vizitei, la ora 21:00.

Sambata dimineata s-a inceput, in aceeasi locatie, cu a doua parte a sesiunilor destinate iubitorilor sportului – care si-au dorit sa inteleaga mai bine squash-ul profesionist.

Incepand cu ora 15:30, la Aerosquash Baneasa primul grup de juniori, formati la Huni Squash School – a avut „intalnire” cu SquashAcademy (Rosta Matocha si Andra Petrica). Mai mult de doua ore, copiii s-au distrat si au invatat elemente noi, de la antrenori intr-un camp sponsorizat de Eye Rackets.
O mica paranteza, Huni atrage din ce in ce mai mult sprijin pentru proiectele sale. Reamintim ca la inceputul lunii mai a acestui an, in cadrul FRS a fost infiintata Comisia pentru dezvoltarea juniorilor, a carui presedinte a fost ales.

La 18:30, Nicol si Borja i-au avut in teren pe 14 dintre cei mai iubiti juniori din Romania :). O prima experienta deosebita pentru sperantele noastre.

In continuare alte 3 meciuri demonstrative, au atras aplauzele tuturor celor prezenti: Vasile Hapun vs Borja Golan, Andrei Luchian vs Nicol David si, evident, Borja Golan vs Nicol David.
Evenimentul s-a incheiat cu sesiunile foto si autografele primite de toti doritorii, de la ambasadorii evenimentului.

Tot materialul video inregistrat la acest eveniment, poate fi urmarit pe canalul SquashMania.ro YouTube iar albumul foto este disponibil pe pagina de Facebook a comunitatii.

Proiectul WSF Ambassador Programme – World Squash Federation, sustinut in Romania de Federatia Romana de Squash a avut ca partener Stejarii Country Club iar ca sponsori: ASB, Real Expert Advertising, Aerosquash Baneasa, Graficianul.

WSF Ambassador Programme Romania - delagatia
Le multumim tuturor pentru implicare si, in special, lui Adi Nartea – care a avut un rol important ca purtator de cuvant al FRS pe intreaga perioada a event-ului, Presedintelui Gelu Constantinescu si oamenilor din spate, care au participat la organizare, respectiv echipei de Marketing a FRS, lui Florin Vasile, Stefan Cios, Andrei Luchian, Cristan Stroe si, evident, lui Horia Naumescu – care a avut un aport important de la initierea acestei actiuni.

WSF Ambassador Programme a fost ocazia ideala sa stabilim contacte solide cu oficialii Federatiei Internationale care si-au oferit suportul in planificarea strategiei Federatiei Romane pe termen mediu si lung. Totodata am avut ocazia sa cunoastem 2 mari campioni care ne-au cucerit cu povestile si modestia lor„, a concluzionat Secretarul General Interimar FRS, Cristian Stroe.

Suntem siguri ca jucatorilor, antrenorilor, arbitrilor si celorlalti participanti activi sau simpli spectatori din comunitatea iubitorilor de squash din Romania au simtit ca squash-ul face parte din viata lor.

Spune-ne parerea ta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Translate »