Breaking News

Andrei Luchian: „Cand esti pe primul loc, esti obligat sa te gandesti doar la victorie”

Andrei Luchian: „Cand esti pe primul loc, esti obligat sa te gandesti doar la victorie”. Numarul 1 in TOP-ul National al Jucatorilor de Squash din Romania dupa Campionatul National De Squash

Andrei Luchian si Edi Tecsan la Campionatul National de SquashSquashMania (SQM): Ai parut foarte determinat in teren, cum a fost finala cu Vasile?

Andrei Luchian (AL): Intr-un singur cuvant, magica. Aici ma refer la tot: atmosfera, spectatori, arbitri, fair-play. Cand ma uitam in spate si vedeam cati oameni se uita la meci, incercam sa ma autodepasesc. Vasile m-a felicitat la final si pentru mine a insemnat foarte mult.
Este in top 3 al meciurilor mele de squash. Dar finala cu Gelu Constantinescu din 2012 ramane pentru mine momentul in care am trecut de la un practicant de squash la un jucator de squash.

SQM: Multe voci au spus ca a fost unul dintre cele mai bune meciuri ale tale. Jocul a parut destul de echilibrat. Crezi ca in viitor vei putea deveni campion national?

AL: Cand esti pe primul loc in clasamentul general, esti obligat sa te gandesti doar la victorie, cum sa fii cel mai Andrei Luchian la Campionatul National de Squashbun. In 2012, am iesit campion national, iar la ultimele doua editii am jucat finala.
Cat timp voi avea motivatie, sunt convins ca pot redeveni si campion national.

SQM: Foarte multi jucatori de squash vad in tine un model de urmat. Daca ar fi sa le dai un singur sfat, pentru a deveni jucatori mai buni, care ar fi acela?AL: Ma simt flatat cand vad ca foarte multi jucatori vin si ma intreaba anumite lucruri legate de squash. Intotdeauna imi face placere sa joc cu ei, indiferent daca este vorba de un jucator de top sau unul aflat la inceput.
Pentru toti jucatorii din Romania am un singur sfat: jucați squash cu zambetul pe buze si incercati la fiecare antrenament sau concurs sa luptați pana la ultima picatura de energie. Cand dai totul, vin si rezultatele.

SQM: Care crezi ca va fi evolutia ta ca jucator/antrenor in urmatorii ani?

AL: Ca jucator, imi propun 3 lucruri: sa ajung cu nationala Romaniei la un campionatul european, sa castig un meci la un turneu international si sa terminam in primele 3 echipe la Campionatul Balcanic.

Sa urmarim partea a doua a meciului dintre Andrei si Vasile Hapun:

SQM: Poti sa le transmiti fanilor de pe squashmania.ro un mesaj?

AL: Fiti alaturi de squash, de SquashMania.ro si de viitoarea FRS (Federatia Romana de Squash). Se lucreaza cu maxima placere aici, pentru ca informatiile din squash-ul romanesc sa ajunga la voi sub cea mai buna prezentare.
In acelasi timp, vreau sa va rog sa sprijiniti prima Comunitate a Iubitorilor de Squash din Romania prin voluntariate, pentru ca Edi – initiatorul acestui deosebit proiect are foarte multe idei frumoase in stand by, benefice pentru sport.

Iata si ultima parte a finalei Campionatului National De Squash 2014, cu Vasile

Ii multumim lui Andrei pentru rabdare si cuvintele frumoase, el dovedeste in continuare o modestie rara si lui Bogdan Tulai, cel care stat de vorba cu  protagonistul acestui interviu.
Succes Andrei Luchian!

Puteti urmari pagina lui din sectiunea TOP Squash Players

Later Update, 11.04.2014, 11:00
Ce spune Andrei despre incalzirea de dinaintea intrarii in court: „In teren trebuie sa intri foarte foarte bine incalzit astfel incat sa fii capabil de la prima minge sa joci la capacitate maxima” – mesaj transmis de Stefan Burlan

About Edi

Construiesc, de la zero, in special pe... online. In timpul liber joc squash, alerg, inot. Sunt convins: "Cei mai multi oameni se gandesc la succes in termeni de a primi. Totusi, succesul presupune a darui" ~ Henry Ford.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.