Home | Turnee & Events | Reviews & Stuff | Primul Campionat European de Squash organizat in Romania, un succes

Primul Campionat European de Squash organizat in Romania, un succes

-----------------------------------------------
Daca vrei sa afli noutati din squash-ul romanesc aboneaza-te la SquashLetter, intra in grupul restrans sau alatura-te celor 3600+ de fani SquashMania de pe Facebook!

Primul Campionat European de Squash 3 organizat in Romania promoveaza Scotia, Portugalia si Italia in divizia a II-a. Romania felicitata de Federatia Europeana pentru o editie de exceptie 

Campionatul European de Squash pe Echipe - div 3

Cu toate ca squash-ul este acum in Romania un sport al carui interes s-a cuantificat intr-un varf de 125 de vizualizari simultane pentru o finala de Campionat European pe Echipe (div. 3) transmisa live pe Youtube, FRS a reusit un eveniment pe care Vice Presedintele Federatiei Europene il catalogheaza ca fiind „o competitie organizata ireprosabil”.

Dupa o finala masculina, Italia – Portugalia, de exceptie care a durat peste 2 ore si jumatate s-a decis top 3-ul:

1. Portugalia: Rui Soares, Claudio Pinto, Pedro Damaso, Pedro Pinto, Tomas Da Silva
2. Italia: Marcus Berrett, Yuri Farneti, Andrea Torricini, Dimitri Diamadopoulos, Pietro Conti
3. Jersey: Nick Taylor, Gautier Scott, Charlie Griggs, Robert Hickling, Ian Furness

Campionatul European de Squash pe Echipe - div 3 - masculin

Dupa 85 de minute si doua meciuri Scotia invinge Italia adjudecandu-si astfel pozitia intaia in ierarhia feminina a acestui campionat european:

1. Scotia: Claire Gatsby, Elspeth Young, Georgia Adderley, Carrie Hallam
2. Italia: Monica Menegozzi, Elisabetta Priante, Eleonora Marchetti, Ester Cappellini
3. Finlanda: Riina Koskinen, Emilia Korhonen, Henrietta Huuhka, Kristina Mustonen

Campionatul European de Squash pe Echipe - div 3 - feminin

Asadar, Scotia cu echipa feminina, Portugalia cu cea masculina si Italia cu ambele au promovat dupa aceasta competitie in Divizia secunda.

Iata toate tarile participante: Belarus, Finlanda, Gibraltar, Grecia, Isle of Man, Israel, Italia, Jersey, Letonia, Luxembourg, Malta, Portugalia, Scotia, Ucraina si Romania.

Echipa masculina a Romaniei a incheiat pe pozitia a zecea, iar cea feminina pe a 8-a.

Campionatul european este doar un inceput. Ca membru al familiei squash-ului romanesc, sunt mandru de aceasta realizare obtinuta cu un efort colosal din partea FRS si a unor oameni devotati care s-au implicat neconditionat ca voluntari pentru a pune Romania pe harta squash-ului international. Sper ca aceasta familie sa produca in cel mai scurt timp campioni care sa ne faca si mai mandri” – Abbas Tawil.

Ce spuneau colegi din staff-ul de organizare inaintea turneului?

Cristian Stroe: „Cel mai greu a fost sa gestionez partea de comunicare cu peste 30 de persoane, capitani de echipa, presedinti de federatii, oficiali ESF, sa raspundem la timp si documentat„.

Florin Vasile: „ETC 3 reprezinta maximul provocarii pe care il poate avea orice federatie care nu are nici macar doi ani de la infiintare. Vreau sa multumesc tuturor celor implicati, in orice forma, in organizarea evenimentului„.

Stefan Cios: „Cea mai mare problema a fost ca ziua are 24 de ore. Raportul dintre entuziasm si eficienta a trebuit sa fie de multe ori balansat pe criterii nu intotdeauna ideale„.

Daniel Sima: „Sincer, ma asteptam sa fim depasiti de situatie. N-a fost deloc asa, atata timp cat cu colegii reusesti sa comunici  foarte bine„.

Campionatul European de Squash pe Echipe - div 3 - muncitorii
Delegatiile straine spun ca a fost un eveniment foarte reusit, iata cateva opinii:

Zena Wooldridge – Presedintele Federatiei Europene de Squash: „Felicitari pentru ceea ce pare a fi fost un campionat de mare succes sub toate aspectele. Cu totii au petrecut o saptamana minunata in Romania. Acest eveniment este o componenta din ce in ce mai importanta a calendarului ESF si este minunat sa vedem cum se dezvolta in fiecare an. Trebuie sa avem permanent in vedere ridicarea stachetei calitatii evenimentului

Marcel Borst, Vice Presidentele Federatiei Europene (ESF): „O competitie organizata ireprosabil si cea mai tare petrecere„.

Barry Brindle, delegat tehnic ESF, mesaj adresat lui Cristian Stroe: „Tu si echipa ta ati realizat ceva minunat si ne-ati usurat foarte mult munca, Felicitari! Sunt sigur ca vom reveni curand in Romania

Les Callow, capitanul Isle of Man: „In numele Isle of Man Squash Team vreau sa va felicit pentru organizarea unui turneu atat de reusit. Tu si echipa ta ati depus eforturi mari pentru a organiza o competitie fara erori si, de asemenea, o petrecere in care ne-am simtit excelent. Sper sa ne revedem cat mai curand cu totii

Luis Ferreira, Presedintele Federatiei Portugheze comenteaza pe Facebook: „Top organization Romania. Fantastic job! Thank you again for everything!

Michael Khan, Comisia de Competitii a Federatiei Europene: „Toata lumea a fost fericita, ceea ce este cel mai important. Anul viitor ne-am putea revedea in acelasi context„.

Sponsor principal ASB Squash Courts.
Sponsori: Tawil Group, RXP Advertising, Pepsi, Gatorade, Murfatlar, PowerBar, SCS, Taxi Dartex, RIN Hotels, Sportunlimited.ro, Infinity Trophy, GSM Trans, Ciuc, Graficianul.ro
De asemenea, Kiss FM a fost alaturi de eveniment si, evident, SquashMania.ro

Urmatorul tur de forta se desfasoara in septembrie, cand la Timisoara este programata Balcaniada. Succes Timisoara!

Inregistrarile pentru toate meciurile de pe terenul 3, ale acestui campionat european, se pot urmari pe canalul Youtube.

-----------------------------------------------
Daca vrei sa afli noutati din squash-ul romanesc aboneaza-te la SquashLetter, intra in grupul restrans sau alatura-te celor 3600+ de fani SquashMania de pe Facebook!

Spune-ne parerea ta

Translate »