Breaking News

Campionatul National De Squash 2014, Interviu: Carel Bruseker & Alex Diaconu

Castigatorii primelor doua locuri ale podiumului Diviziei B in Campionatul National de Squash 2014 – Aerosquash Baneasa, au raspuns intrebarilor noastre pentru cititorii SquashMania.ro

carel bruseker pe squashmaniaIata ce aflam de la Carel Bruseker, locul I:
SquashMania: Asa cum au estimat fanii SquashMania.ro in Campionat National De Squash Poll, ai obtinut locul 1 in aceasta editie de campionat la divizia B. Cat de greu este sa devii nr 1?
[As our readers from SquashMania.ro predicted in Campionat National de Squash Poll, you won the 1st place in the National Squash Championship – Division B: How hard it was to become number 1?]

Bruseker: Nu este deloc usor. M-am antrenat foarte mult pentru a fi pregatit pentru acest turneu deosebit. „Mult sange, sudoare si lacrimi” 🙂.
[It was not easy. I have made a lot of training to be prepared and ready for this wonderful tournament. A lot of blood, sweat and tears!]

SQM: Finala impotriva lui Alexandru a fost un meci foarte echilibrat. Ai simtit ca in orice moment il poti pierde?
[The final game against Alexandru was very tight. Did you felt at any point that you may lose the match?]

Bruseker: Alex este un bun jucator. M-a surprins, in special, in primul set cu dropshot-uri puternice si joase, foarte greu de returnat.
[Alexandru is a good player. Especially in the first game he surprised me with very strong and low dropshots which were difficult to return. But when I got a better feeling for his type of game I got more in control of the rallies and managed to win the match.]

SQM: Dupa aceasta victorie, cu siguranta vrei sa treci la urmatorul nivel si sa ataci Divizia A – Top Players. Ce sperante ai pentru prima liga?
[With this victory, for sure you want to take the next step and compete against top players. What are your hopes for the First Division?]

Bruseker: Obiectivele pentru viitorul meu in squash sunt 2, sa raman in forma – ceea ce este destul de dificil la varsta mea (am 47 de ani) si ar fi excelent sa intru in TOP 15 Romania.
[My goals for my squash future is to remain fit and in shape which is not so easy at my age (I am 47) now and it would be very good if I can reach the top 15.]Sa urmarim cateva raliuri din finala diviziei b, la aceasta editie de campionat national:

Alexandru Diaconu, locul II, Divizia B:
SQM: Cum te simti sa fi noul vicecampion al Diviziei B?

Diaconu: Nivelul concursului a fost ridicat, cu multi jucatori de valori apropiate, meciuri palpitante si rasturnari de scor. Cred ca daca s-ar rejuca, multe din meciuri nu ar avea acelasi invingator. Sunt, deci, foarte multumit ca am reusit sa castig locul 2.

SQM: Forma ta buna continua. Dupa turneul de la Ploiesti, pe care l-ai castigat, ai avut un parcurs foarte bun si la Campionatul National. Ne poti dezvalui o parte din secretele care te-au adus aici?

Diaconu: Nu sunt secrete, sunt doar lucruri normale: alexandru diaconu pe squashmania.ro
– m-am antrenat mai mult in ultima perioada;
– am inceput sa ma pun la punct si cu forma fizica;
– m-am odihnit mai mult in zilele de dinaintea concursului (somn de 8 ore).

SQM: Finala cu Carel a fost foarte disputata. Acum la rece, ce crezi ca ar fi trebuit sa faci mai bine pentru a iesi invingator?

Diaconu: In setul 3, la 4-1 pentru Carel, am lovit puternic mingea, iar din tin a sarit direct pe luminator si acolo a ramas. S-a adus alta minge si cu ea am revenit de la 1-5 si am castigat setul la 7, deci poate ar fi trebuit sa provoc mai des schimbarea mingii 🙂

Lasand gluma la o parte, cred ca forma fizica a facut diferenta. De acolo pleaca totul, si precizia loviturilor si calmul in joc. In ultimul set a fost 6-6, dar am facut trei sau patru greseli nefortate si asta a fost.
Ca nivel de joc, consider ca am fost destul de apropiati, dar Carel alearga fantastic si este si foarte precis in lovituri.

Deosebit de fair play, ambii jucatori. This is the Sport! Multumim amandurora si le dorim succes in continuare.

Baietii sunt nerabdatori sa share-uiasca din experienta lor. Postati in comentarii intrebarile voastre si negresit va vor raspunde.

About Edi

Construiesc, de la zero, in special pe... online. In timpul liber joc squash, alerg, inot. Sunt convins: "Cei mai multi oameni se gandesc la succes in termeni de a primi. Totusi, succesul presupune a darui" ~ Henry Ford.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.