Breaking News

Care sunt diferentele intre Squash si Ricochet

Care sunt diferentele intre Squash si Ricochet. Ricochet-ului i se spune fratele mai mic al Squash-ului datorita, in primul rand, terenului de dimensiuni mai mici

rachete si mingi pentru RicochetRicochet -ul are originea in Olanda si a fost inventat in 1993, pentru a elimina deficientele altor sporturi cu racheta, pentru cei care nu puteau stapani tenisul sau squash-ul.

Datorita unui tempo mai lent si a unei tehnici mai simple, mingea se poate mentine mai usor in joc dar si Ricochet-ul este un sport pentru cei care cauta un grad ridicat de efort fizic.



Este, ca si squash-ul, un joc intre 2 sau 4 participanti dar cu cateva diferente majore, iata-le:
Dimensiunile. In mod standard vobim de Lungime 8 m, latime 5,5 m si Inaltime de 2,7 m;
Perete suplimentar. Plafonul este un al cincilea wall si face parte din joc;
Rachetele. Sunt mai scurte decat cele pentru squash si manerul este mai gros;teren de ricochet
Mingiile. Foarte similare cu cele de squash, sunt fabricate din materiale usoare si au marimea aproximativa cu a unor mingi de golf. Se regasesc in 3 variante de culoare: rosie – cele mai rapide (destinate incepatorilor), violet (pentru avansati) si gri pentru competitii.

In Romania, cel putin, cluburile care detin astfel de terenuri nu mentin standardele unui teren de Ricochet si difera de la unul la altul.
In ideea asta, vom utiliza, pe SquashMania.ro, notiunea de „Teren gen Ricochet” pentru orice alt tip de teren similar squash-ului dar la dimensiuni mai mici si/sau non standard.

Vom adauga pe site si promova si acest tip de terenuri. Recomandam cluburilor care au terenuri de Ricochet sa le promoveze ca atare.

Cat timp se vor mai promova terenurile gen Ricochet ca terenuri de squash? 

Credit imagini: de.wikipedia.org (rachete si mingi), racketfanatic .com (teren)

About Edi

Construiesc, de la zero, in special pe... online. In timpul liber joc squash, alerg, inot. Sunt convins: "Cei mai multi oameni se gandesc la succes in termeni de a primi. Totusi, succesul presupune a darui" ~ Henry Ford.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.