Breaking News

Cum Sa Eviti Crampele Musculare Ale Cvadriceps-ului La Squash

Cum sa eviti crampele musculare ale cvadriceps-ului la squash – ce este obligatoriu sa facem inaintea fiecarui meci de squash si ce remedii avem daca totusi apar

pozitie muschi cvadricepsIntram putin in chestiuni de specialitate, dar promit sa nu va plictisesc mult :).

Cunoastem problemele care apar la genunchi datorita activitatii intense. Pentru a functiona la parametrii optimi, trebuie sa ne cunoastem corpul si mai ales sa-l intelegem.
Stim ca genunchii sunt foarte solicitati, suporta greutatea noastra si, in plus, ne ajuta cel mai mult in realizarea oricaror activitati sportive.

Muschiul cvadriceps (alcatuit la randul lui din alti muschi – vast lateral, vast medial, vast intermediar si drept femural) are rolul cel mai important in sustinerea genunchilor, pentru ca tendoanele celor patru capete ale acestuia se unesc intr-un singur tendon mai mare care dupa ce inglobeaza rotula (patela) se insera pe tibie.Dupa ce i-am prezentat mica anatomie, vine fireasca intrebare: cum se pot evita crampele acestei grupe musculare?
Simplu, printr-o incalzire adecvata. Cel putin 5 minute (desi sunt sigura ca nu va scapa) pregatire cvadriceps pentru squashsuntem nevoiti sa intarim muschiul cvadriceps, pentru ca la squash il solicitam foarte mult.

In cazul in care apar totusi dureri deasupra rotulei, este posibil sa fie vorba despre o inflamare a tendonului, si la modul foarte sincer puneti o frunza de varza pe genunchi infasurata cu fasa elastica.

Varianta a doua, daca prima suna prea ciudat sau amuzant, este sa apelam cu incredere la prietenii nostri „de suflet” Bengay, Fastum Gel, Puterea Ursului etc.

In imaginea alaturata (click pentru marire) se pot vedea cateva exercitii pentru incalzire, astfel incat sa fim scutiti de probleme in timpul sau dupa meciurile de squash.

Iata si cateva sfaturi video:

Ce subiecte ne recomanzi sa abordam in articolele urmatoare?

Surse imagini: sympatico.ca  / passion4profession.net

About alina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.