Breaking News

Cum Sa-ti Alegi Antrenorul De Squash

Cum sa-ti alegi antrenorul de squash? Care sunt tipurile de antrenori? De ce se recomanda sa incepi squash-ul sub indrumare?

cum sa-ti alegi antrenorul by rostaTinand cont de faptul ca in Romania squash-ul este la inceput de drum, nu este foarte usor sa gasesti un antrenor bun. Din punctul meu de vedere, exista 5 tipuri de antrenori:

1). Cei care iti vor explica regulile, care te vor ajuta cu incalzirea si care iti vor spune anumite lucruri despre siguranta pe terenul de squash;
2). La fel ca la categoria 1) la care se adauga faptul ca iti vor arata cum sa tii racheta, cum sa efectuezi o lovitura si cum sa te misti pe teren;
3). Cei care iti vor arata corecta tehnica a loviturii, adevarata miscare pe teren, iti vor explica regulile de baza ale tacticii, diferenta dintre lovituri si iti vor spune ce sa faci intre si dupa antrenamente;
4). Antrenorii profesionisti cu multa experienta ca antrenori de club;
5). Antrenorii profesionisti cu succes la nivel international.Categoriile 1) si 2) sunt suficiente pentru cei care isi doresc sa joace doar cu prietenii si nu au ca scop imbunatatirea jocului. Daca intentionezi sa incepi sa joci in turnee mici de club, sau turnee organizate de Federatia Romana de Squash, trebuie sa gasesti un antrenor, asa cum am descris la categoriile 3) si 4).

Daca doresti sa joci squash la nivel profesionist, atunci iti trebuie un antrenor din categoria 5).
In acest moment, in Romania, sunt doar 3 antrenori care pot garanta calitatea: Horia Naumescu, George Constantinescu aka Gelu si Stefan Burlan. Nu il pot omite pe Ollie Ollabinri care are o mare experienta in squash-ul de club si care face multe lucruri pentru jucatorii amatori, aici, in Romania.

In cazul in care incepi sa joci squash, trebuie sa intelegi ca pe o suprafata de aproximativ 60 mp, se vor afla 2 jucatori care vor arunca cu rachetele intr-o parte si in alta si vor lovi mingea cu o viteza de aproximativ 200km/ora. De aceea, este foarte important sa faci 5-10 sedinte cu un antrenor.

Urmatorul lucru pe care doresc sa il expun este faptul ca toti jucatorii mai mici de 19 ani pot juca squash doar cu ochelari speciali. Fiecare organizator de turnee sau manager de club trebuie sa tina minte acest lucru.

Data viitoare iti voi prezenta modul in care trebuie sa alegi terenurile unde joci si echipamentul. Pana atunci incearca sa comentezi ceea ce tocmai ai citit sau macar sa distribui acest articol tuturor prietenilor tai 🙂
AHOJ!
Rostaman

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.