Breaking News

Primul interviu de locul 1, Alina Ionut – WePlay Brasov

Squash la patrat, squash la feminin, squash-ul, a fost invadat de puterea la superlativ, puterea intuitiei si a persuasiunii. V-am pregatit interviul cu ocupanta locului 1 in clasamentul national 2014, jucatoarea sustinuta de WePlay Brasov, Alina Ionut

squash girls & kids tournament - alinaAsadar sa vedem ce ne-a pregatit domnisoara campioana, luati aminte si bucurati-va.

SQM: Buna Alina, in primul iti multumim pentru ca ai acceptat sa ne raspunzi. Spune-ne, din postura ocupantei locului 1 in clasamentul national, cat timp acorzi antrenamentelor?

A: Buna tuturor!
Din pacate, din lipsa de timp,  ma antrenez o data pe saptamana (in cazuri fericite) sau inainte de concursuri, cateva zile pe saptamana cate o ora. Cam asa s-au desfasurat antrenamentele mele in decursul acestui an.

SQM: Pe langa squash, mai practici si alt sport?

A: Dupa terminarea studiilor vreau sa ma reapuc de handbal pentru ca am practicat 3 ani si as vrea sa incerc un sport nou pentru mine si anume badminton. Dar momentan nu practic niciun alt sport.

SQM: Ce pasiuni ai si cu ce iti ocupi timpul liber?

A: Timpul meu liber este limitat in prezent din cauza jobului si a scolii, insă in sufletul meu au loc „copiii mei” de la clasele de street dance. Sambata predau dansuri pentru copii si imi doresc sa ajung cu ei cat mai sus. Restul pasiunilor sunt in general legate de sport, miscare și viitorul meu job, kinetoterapia.

SQM: Care crezi ca este cheia catre performanta si rezultate in squash-ul feminin si nu numai?weplay brasov - AlinaA: Sunt foarte convinsa ca performantele vin odată cu ambitia, determinarea si curajul de a face mereu mai mult si mai bine. Dincolo de partea „psihologica” este nevoie de antrenament, rabdare, multa munca si desigur o alimentatie sanatoasa.

SQM: Ce calitati trebuie sa detina o sportiva adevarata, din punctul tau de vedere?

A: Calitatile fiecărei persoane sunt variate, insă una dintre cele mai importante este, din punctul meu de vedere, ambitia. De aici porneste totul, dorinta de a evolua,  de a face antrenamente, dragostea pentru sport si determinarea cu care practica sportul ales.

SQM: Cum vezi evolutia squash-ului romanesc feminin, in urmatorii 2 ani?

A: Imi place întrebarea. Evolutia este vizibila chiar de anul trecut din octombrie pana acum, asadar e clar ca peste 2 ani lucrurile vor fi mult diferite. In squash-ul feminin în Romania vad echipe de squash, vad fetițe care vor indragi acest sport si vad cel putin 4 fete care sa participe la concursuri internationale incurajate de Federatia Romana de Squash.

SQM: Un ultim mesaj pentru jucatorii de squash din Romania si pentru SquashMania:

Romanian Open Squash Alina si SimonaA: Dragi jucatori, ma bucur ca suntem un grup care socializeaza intr-un mod atat de frumos si in acelasi timp va multumesc ca impreuna am creat o comunitate sportiva placuta si speram ca in anii ce urmeaza sa dezvoltam cat mai mult acest sport. Succes tuturor jucatorilor si celor mici si celor mari si nu uitați sa fiti fair-play!

Multumim Alinei pentru naturalete si pentru disponibilitate si propunem ca de acum incolo sa reflectam asupra acestui sport minunat, sa citim cat mai multe pareri ale jucatorilor, evident sa invatam unul de altul si sa ne apreciem atat ca oameni cat si ca sportivi.

Spre vizionare va oferim un „deliciu” de finala intre Alina si Alexandra, din cadrul Squash Girls& Kids Tournament si pana la urmatorul interviu, nu uitati motto-ul: Fiti cu ochii pe minge!

About Andreea

Squash-ul feminin este un segment in continua dezvoltare si ascensiune, un domeniu in care se imbina elemente de finete, versatilitate dar si de forta si atitudine. Vreau sa-l sprijin!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.