Home | Turnee & Events | Juniori | Primul proiect Huni Squash School, primul succes

Primul proiect Huni Squash School, primul succes

-----------------------------------------------
Daca vrei sa afli noutati din squash-ul romanesc aboneaza-te la SquashLetter, intra in grupul restrans sau alatura-te celor 3600+ de fani SquashMania de pe Facebook!

In perioada 15-18 aprilie la Miercurea Ciuc, la terenurile de squash de la Transylvanian Tennis & Squash Club s-a desfasurat primul cantonament de squash pentru juniori din Romania, organizat de Huni Squash School

primul proiect huni squash school
18 copii
, 10 baieti si 8 fete, din Bucuresti, Brasov, Sfantu Gheorghe si Miercurea Ciuc au participat la acest training camp, o parte dintre ei practica acest sport de mai mult de un un an.

Cantonamentul a fost coordonat de 3 antrenori cu licenta Federatiei Europeane de Squash: Horia Naumescu, Alina Ionut si Hunor Bara.
Copiii au avut cate doua antrenamente pe zi, a cate 3 ore, antrenamentele derulandu-se pe 3 nivele de experienta incepatori, intermediari si avansati in trei grupe a cate 6 persoane.

Zilnic, grupele au facut exercitii, conform nivelului personal, pe terenul de squash cele tehnice si in aer liber pentru conditie fizica.
Participantii au fost cazati la Pensiunea Vardomb, care se afla la 1,8 km de clubul gazda si in fiecare dimineata copiii au parcurs aceasta distanta in alergare :).

Un element interesant a fost faptul ca juniorilor li s-a interzis sa aiba asupra lor orice gadget care putea sa-i distraga (laptop, tableta, iPod etc.). Li s-a permis accesul in tabara doar cu telefoanele mobile pe care le-au predat in fiecare zi, la ora 22, antrenorilor.

junior squash camp - huni squash school
In prima seara au mers in plimbare organizata in centrul orasului dar in zilele urmatoare n-au parasit tabara ceea ce dus la legarea unor prietenii mai mari intre jucatorii vorbitori de limba maghiara si romana, petrecand mai mult timp impreuna, in aer liber, angrenati fiind in jocurile comune copilariei.

Organizatorul taberei inscris toti copiii in Cupa Miercurea Ciuc 2015, o competitie de nivel naţional. Juniorii au concurat in categorii separate, rezultatele fiind urmatoarele:
– la junioare: Szász Kincső – locul I (Miercurea Ciuc), Szabó Nikole locul – II (Sf. Gheorghe) si Szabó Boróka locul – III (Sf. Gheorghe).
– la juniori: Farkas Raul (Sf. Gheorghe) s-a clasat pe locul I, Bogdan Vasile, campion national la juniori in 2014 (Bucuresti) – locul II si Kádár Benedek din Sf. Gheorghe – locul III.

Cantonamentul a fost organizat sub egida Federatiei Romane de Squash si monitorizat de aceasta, intreaga perioada.
A fost primul cantonament de squash pentru juniori din Romania si dupa feedback-ul primit se pare ca urmatoarele vor aparea cat de curand.
Antrenorii au fost, de asemenea, placut impresionati de organizarea evenimentului si de rezultatele elevilor lor astfel ca reprezentantul, Huni Squash School, a facut promisiunea ca urmatorul junior training camp va avea loc in vacanta de vara a acestui an.

Tabara a putut fi organizata cu ajutorul urmatorilor sponsori:  Abbas Tawil (Tawil Group), Primaria Municipiului Sfantu Gheorghe, Pensiunea Téglás si Huni Squash School.

Partenerii evenimentului au fost: FRS, ACS Squash Covasna, Transylvanian Tennis & Squash si SquashMania.ro.

Sa nu uitam nici prima competitie din Romania, dedicata copiilor, care se desfasura in aprilie 2014 :), organizata de Squash Court si SquashMania.

-----------------------------------------------
Daca vrei sa afli noutati din squash-ul romanesc aboneaza-te la SquashLetter, intra in grupul restrans sau alatura-te celor 3600+ de fani SquashMania de pe Facebook!

Spune-ne parerea ta

Translate »