Home | Squash Blog | Romania, gazda a programului „WSF Ambassador” in 2015

Romania, gazda a programului „WSF Ambassador” in 2015

Nicol David, nr 1 mondial, si Borja Golan 12 PSA Ranking, liderii programului „WSF Ambassador” 2015 vor sosi in Romania in luna mai

wsf ambassador programme
WSF Ambassador Programme include Europa de Est si, in mai, jucatoarea Malaeziei nr. 1 mondial Nicol David si cel mai bine clasat jucator din Spania, Borja Golan, vor da curs initiativei Federatiei Mondiale de a promova squash-ul in Serbia, Romania si Croatia.

Programul, lansat in urma cu 4 ani, presupune ca o echipa formata din doi jucatori din top-ul mondial, un arbitru si un antrenor international sa promoveze squash-ul in tarile in care squash-ul este inca la inceput prin meciuri demonstrative, workshopuri, seminarii de antrenorat si arbitraj si prezentari media.

Nicol David, detinatoarea recordului de a fi de 8 ori campioana mondial, a condus toate campaniile WSF inca din 2011, in timp ce Golan o sa-si faca debutul ca ambasador al WSF. Ajungand numarul 5 in clasamentul mondial, jucatorul de 32 de ani din Santago de Compostela detine 12 titluri nationale in Spania.
Se vor alatura programului, din 2015, si directorul comisiei de arbitri WSF, Roy Gingell din Tara Galilor dar si Ronny Vlassaks, antrenor al loturilor nationale ale Olandei si Belgiei care va tine workshop-uri in Bucuresti.

George Constantinescu, presedintele Federatiei Romane de Squash, a declarat: „Programul WSF Ambassadors este un eveniment incredibil care va ajuta la promovarea squash-ului in Romania. Sa-i vedem pe cei mai buni din lume si sa invatam de la ei este o oportunitate pe care jucatorii, antrenorii si arbitri romani o au doar o data in viata. Este foarte important pentru noi ca Federatie, la inceput de drum, sa fim capabili sa oferim asta, un eveniment de acest calibru pentru a promova squash-ul in Romania. Multumim WSF pentru aceasta sansa!”

De asemenea, Secretarul General al FRS, Horia Naumescu a adaugat: „Chiar daca suntem o Federatie tanara si nu avem o istorie indelungata in squash, vedem cum acest sport minunat evolueaza in fiecare zi. Dupa cateva evenimente locale si internationale organizate sub egida FRS, suntem convinsi ca Programul WSF Ambassador ne va ajuta foarte mult in dezvoltarea acestui sport in Romania. Impatimitii squash-ului vor avea sansa sa-i intalneasca si sa-i vada pe cei mai buni jucatori si antrenori din lume„.

Usor usor Romania isi construieste Squash-ul :).

sursa: worldsquash.org

Spune-ne parerea ta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Translate »