Home | Turnee & Events | Reviews & Stuff | Romania, pe locul 5 la Balcaniada din Serbia

Romania, pe locul 5 la Balcaniada din Serbia

-----------------------------------------------
Daca vrei sa afli noutati din squash-ul romanesc aboneaza-te la SquashLetter, intra in grupul restrans sau alatura-te celor 3600+ de fani SquashMania de pe Facebook!

Romania cu 3 victorii si 2 infrangeri se claseaza pe locul 5 la Balcaniada din 2015, gazduita de Squash Land Club in Belgrad, pe 25-26 septembrieRomania la Campionatul Balcanic pe echipe 2015

In primul meci din cea de-a doua zi a competitiei, baietii nostri inving Turcia cu 3-0 si, apoi Moldova, cu acelasi scor, 3-0. Romania incheie astfel Campionatul Balcanic pe Echipe, de la Belgrad, pe pozitia a cincea.

Croatia, surpriza editiei din 2015, invinge Bulgaria in semifinale si Slovenia, cea mai buna echipa (nota Gelu Constantinescu), dispune de Serbia.

In finala, Croatia trece de Slovenia cu 2-1 si castiga, astfel, pentru prima data Balcaniada, iar in finala mica, Bulgaria invinge Slovenia si isi rezerva a treia pozitie a turneului.

balcaniada 2015
Toate echipele au evoluat de la editia precedenta, de la Bucuresti. Fiecare meci s-a jucat, victoriile au fost muncite„, ne  transmite Gelu Constantinescu, Presedintele FRS, de la Belgrad.

Clasamentul final al Campionatului Balcanic din 2015, masculin:
1. Croatia,
2. Slovenia
3. Bulgaria
4. Serbia
5. Romania
6. Moldova
7. Macedonia
8. Turcia

Andrei Luchian, pentru SquashMania.ro : „Nivelul nostru este mai bun decat cel de anul trecut. Celelalte echipe ne-au felicitat si au inceput sa ne ia serios in seama. Romania a ajuns pe harta squash-ului din Balcani, speram ca in 2016, la Europenele de la noi, sa fim surpriza si sa obtinem victorii la jucatori buni. Per total, asta este valoarea noastra acum, dar progresam de la turneu la turneu.”

Echipa a jucat bine si realist, am pierdut foarte greu de la o echipă bună, Serbia, scorurile nu reflecta exact ceea ce s-a petrecut in teren. Inca o data o experienta valoroasa pentru baieti, au jucat impotriva unor standarde mai ridicate decat acasa. Prieteni noi si noi conexiuni, suntem din ce in ce mai buni si nerabdatori sa va povestim, pe larg, cand ajungem acasa„, a concluzionat Ollie Olabinri, antrenorul nationalei – la a doua participare la un turneu international de squash cu Romania.

In 2014, la Bucuresti, la editia organizata de Federatia Romana de Squash, Bulgaria ocupat prima pozitie, iar celelalte editii au fost castigate de: Slovenia in 2013 si 2012, Serbia in 2011 si Grecia in 2010.

Multumiri Speciale se indreapta, din nou, catre sponsorii deplasarii lotului national: ASB Squash, Tawil Group, Infinity Sport Arena

Felicitam staff-ul Romaniei pentru acest rezultat si este evident ca suntem pe linia ascendenta.
Daca ai si tu un mesaj de felicitare pentru Andrei, Adil, Cristi, Gelu si Ollie il poti adauga intr-un comment.

Vezi detalii despre prima zi a Romaniei la Belgrad.

credit foto podium: squashsite.co.uk

-----------------------------------------------
Daca vrei sa afli noutati din squash-ul romanesc aboneaza-te la SquashLetter, intra in grupul restrans sau alatura-te celor 3600+ de fani SquashMania de pe Facebook!

Spune-ne parerea ta

Translate »