Forta in Squash, al patrulea episod din serialul „Pregatirea Fizica in Squash”: Antrenamentul pentru forta maxima dureaza putin, se face atunci cand organismul este odihnit Exista, la o simpla cautare pe Google, sute, poate mii de tipuri de antrenament pentru cresterea fortei musculare. Alegerea programului de antrenament este destul de simpla, chiar daca pare ca avem atat de multe optiuni. …
Citeste totSquash Training
Pregatire fizica: Rezistenta musculara la control
De ce apare oboseala musculara? Care sunt zonele afectate? Cum trebuie facut antrenamentul? Recomandari pentru a creste rezistenta musculara. Rezistenta musculara este capacitatea muschilor de a se contracta repetat la o performanta submaximala. O rezistenta scazuta se manifesta in teren prin oboseala musculara ce duce la imposibilitatea (sau dificultatea) realizarii unor actiuni, in functie de muschiul obosit: – strangerea …
Citeste totPregatire Fizica: despre Capacitatea de Efort
Capacitatea de efort: Care sunt principiile antrenamentului pentru efort si semnele care ne spun ca nu suntem suficient de pregatiti In primul rand, trebuie sa stabilim foarte clar, Capacitatea de Efort este diferita de Rezistenta Musculara. Capacitatea de efort se refera la posibilitatile aparatelor respirator si cardiovascular de a sustine efort muscular prelungit. Pe la salile de „fitness” antrenamentului de efort …
Citeste totPregatire Fizica: Generalitati, Folclor Urban
Pregatirea fizica pentru squash este acel ceva care apare dupa… „Gata! Ma apuc de sala. Nu am putut sa joc, eram prea obosit, nu am forta, viteza…”? Pentru jucatorul de squash, aproape la fel ca pentru orice sportiv, dezvoltarea corecta si completa a capacitatilor motrice (forta, viteza, rezistenta, control fin, combinatii intre acestea) asigura „terenul” necesar punerii in practica a cunostintelor. …
Citeste totAntrenamentul de Squash: PROGRESIA
Progresia in squash se refera la dezvoltarea abilitatilor specifice si implica aplicarea invatarii dobandite intr-o sarcina anterioara la executia unei sarcini mai complexe, mai avansate Pentru antrenorul de squash fiecare sesiune trebuie sa fie pregatita in detaliu dinainte si se termina mult dupa ce ea a luat sfarsit din punct de vedere fizic. Este important ca dupa fiecare sesiune antrenorul …
Citeste totAntrenamentul de Squash: SESIUNEA
SESIUNEA DE SQUASH reprezinta timpul efectiv consacrat practicii sportive. Antrenorul decide continutul sesiunii in functie de obiectivele urmarite pentru fiecare individ (grup) in parte Dezvoltarea jucatorului de squash cu antrenor se face inca de la inceput pe urmatoarele patru planuri care se completeaza si se intrepatrund: TEHNIC – componentele biomecanice ale loviturilor si miscarii specifice de squash TACTIC – modalitatea …
Citeste totAntrenamentul de Squash: Conceptul de FEEDING
Feedingul este o abilitate care se invata in timp. Prin feeding se urmareste scoaterea graduala a elevului din zona de confort si indrumarea catre zona de invatare (challenge zone) in antrenamentul de squash Dupa cum va spuneam in articolul precedent, Antrenor de Squash, profesie de viitor in Romania, invatarea corecta a squash-ului se poate realiza doar cu ajutorul unui antrenor. …
Citeste totAntrenor de Squash, profesie de viitor in Romania
Cea mai buna investitie pentru un jucator incepator, si nu numai, este de a urma lectii de squash. Va recomand sa apelati la serviciile si profesionalismul unui antrenor de squash sau trainer certificat. In lipsa acestora, orientati-va catre jucatorul cel mai bun care activeaza in clubul vostru preferat, dar mare atentie – trebuie sa identificati in el atat o persoana …
Citeste tot