Home | Jucatori de Squash | Top Squash Players: Marian Campean [video]

Top Squash Players: Marian Campean [video]

Top Squash Players: Marian Campean, locul 4 in clasamentul national (iunie 2014), intocmit de Asociatia de Squash Bucuresti, a inceput sa joace squash in 2007, la World Class

Marian Campean - Caravana Squash ASB 2013Din putinul timp liber pe care il are, am reusit sa-i rapim lui Marian cateva minute in care sa ne transmita gandurile lui pentru jucatorii de squash si iubitorii acestui sport.

„Am inceput sa fac sport in clasa a 12-a, cand mi-am dat seama ca trebuie sa fac ceva si pentru mine :).
Pana atunci am evitat orice gen de efort, kilogramele erau peste medie iar numarul de ore lipsa (absente) de la sport depaseau orele lipsa de la toate materiile, cumulat.

Am incercat squash-ul prima data, din curiozitate, la World Class prin 2007 la 32 ani, cand am avut ca adversar un sportiv care juca de 5 luni. Faptul ca am reusit sa schimb cateva mingi si sa castig destul de multe puncte m-a motivat sa continui sa joc, iar in scurt mi-am facut prieteni printre jucatorii de squash. Timpul petrecut in mediul respectiv a crescut de la 2-3 ore/saptamana la 7-8 ore/saptamana.

Bineinteles tot ce se juca atunci era din inspiratie, „dupa ureche”, fara antrenor fara studiu pe internet, doar din pasiune si dorinta de a castiga impotriva prietenilor.
Nu o sa pomenesc de ce sunt mandru in viata extra-sportiva, nu o sa pomenesc de realizarile din squash, majoritatea ma cunoasteti si stiti ca nu sunt undeva in medie dar vreau sa arat si Marian Campean - TURNEU DE SQUASHcelorlalti jucatori, potentiali jucatori, ca nu este obligatoriu sa ai background sportiv, ca nu exista o varsta standard pentru a face miscare, ca nu trebuie sa fii in parametri de greutate ceruti de manual, ca nu este tarziu niciodata sa te apuci de ceva care iti place si ca poti sa ai rezultate satisfactoare chiar daca pornesti atunci cand altii se gandesc sa se opreasca”.

Mesajul lui Marian catre fanii SquashMania:
Vointa de a castiga este importanta, dar sa te antrenezi este vital.
Nu putem fi toti nr 1, nu trebuie sa avem ca prim obiectiv  sa-l batem pe Babone (Andrei Luchian) 🙂 incepem cu ceva care ne motiveaza cel mai mult, sa-l invingem pe prietenul cel mai bun, sa-l invingem pe antrenor, sa invingem comoditatea cand ne face sa zicem <<< azi nu am chef de nimic>>> si pe urma, pe masura ce progresam, reusim sa ne antrenam constant si suntem dispusi la sacrificii… ne propunem sa-l batem si pe Babone.
Ca sa castigi ai nevoie de ceva care sa te tii, de ceva care sa te motiveze si sa te inspire.”

Pentru arhiva de meciuri a lui Marian Campean, urmariti canalul SquashMania de pe YouTube

Iata fragmente din meciul lui Marian cu Stoil Zhilev [Bulgaria] la Caravana ASB, iulie 2013

foto credit: asociatiadesquash.ro

-----------------------------------------------
Daca vrei sa afli noutati din squash-ul romanesc aboneaza-te la SquashLetter, intra in grupul restrans sau alatura-te celor 3600+ de fani SquashMania de pe Facebook!

Spune-ne parerea ta

Translate »